Taide osana konseptia - Taiteilija Hanna Heino

 

Haluamme esitellä taiteilija Hanna Heinon, joka on hurmannut meidät herkillä savitöillään. Nämä unenomaiset taideteokset tuovat ylevän tunnelman sisustukseen.

Hanna Heino on helsinkiläinen taiteilija, jonka taustat ulottuvat sisustussuunnittelun, visuaalisen markkinoinnin ja asuntorakentamisen pariin. Hän perusti oman studionsa vuonna 2019 ja on siitä lähtien keskittynyt eri menetelmin toteutettuihin keramikkaveistoksiin ja maalauksiin.

 

"Minulle on tärkeää kunnioittaa itse materiaalia ja pitää se keskiössä."

 

 

"Minua on aina kiehtonut halu luoda ja taiteeni antaa mahdollisuuden tuoda näkyväksi asiat, joita en pysty sanoittamaan. Toisinaan piirrän luonnoksia uusista ideoista, mutta usein työskentelen pitkälti tunteideni kautta, jolloin teosten lopullinen rakenne ja yksityiskohdat hioutuvat prosessin edetessä. Oikeiden sävyjen ja materiaaliyhdistelmien löytämiseksi teen jatkuvia kokeiluja ja se kuuluu yhtenä tärkeänä osana työskentelyyni. Viehätyn vaihtelevien tekstuurien yhdistelemisestä, sillä niiden avulla pystyn tuomaan muotokieleeni eloa hienovaraisin keinoin."

 

 

Lumiset vaarat, vesistöt ja viljavat pellot kuvaavat maisemaa, jossa hän on varttunut. Ympäristön tuoma vaikutus on edelleen vahvasti läsnä hänen töissään orgaanisina muotoina, tekstuurien vaihtelevuutena ja hillittyinä sävyinä. Teokset heijastavat kertymiä muistoista ja kokemuksista, jotka intuitiivisen työskentelyprosessin kautta konkretisoituvat muodoiksi ja eläviksi pinnoiksi eri materiaalien välillä.

 

Pop Å -liikkestä löytyy erä Hannan pieniä kuivakukkamaljakoita.